Activiteit


Piepers – trimesterplanning

8 september: startdag 

Het begin van het jaar moet natuurlijk al goed van start gaan, dat doen we natuurlijk in stijl, namelijk met onze startdag!! Waar we weer kennismaken met elkaar, terugblikken op kamp en kijken wat iedereen tijdens de vakantie nog gedaan heeft. Nu Ruben en Tim hebben niet stilgezeten in de vakantie. We hebben namelijk een teletijdmachine gebouwd!! Nu moeten jullie ons enkel nog helpen om de tijdmachine op te starten. Wil je helpen? Kom dan zeker naar de startdag.

Voor de ouder is het ’s avonds natuurlijk ook feest. Onze startdag vieren we namelijk een hele dag. De activiteit zal doorgaan van 14u tot 17u, vervolgens is er tussen 17u en 18u een kleine viering waarbij de ouders ook zijn uitgenodigd en vanaf 18u kunnen jullie bij ons heerlijke komen smullen van ons lekker eten. Tot slot is er nog avondanimatie voorzien.

 

15 september: de grote energie activiteit

Zou de teletijdmachine van de piepers al in orde tijd om te tijdreizen? Wie weet? In elk geval zitten we wel nog steeds met een groot probleem, we nog steeds geen energiebron. OOO piepers, help ons alsjeblieft!!! Activiteit van 14u tot 16u.

 

22 september:  ‘(schip)breuk in de tijdlijn’

Wel we kunnen alvast zeggen dat er na de vorige activiteit met de tijdmachine NOG GROTERE problemen zijn ontstaan. Er lopen ook steeds meer vreemde figuren rond in onze stad! Zou het iets met de tijdmachine te maken hebben?? Activiteit van 14u tot 16u.

 

29 september: levensgroot clash royale

Het spel bestaat al even op de gsm, of op de Ipad. Jullie leiders spelen het zelf ook heel graag en willen jullie eens verwennen met een levensgrote, echte vorm van Clash Royale. Wij zorgen voor de kaarten, zorgen jullie maar voor jullie leuke glimlach. Activiteit van 14u tot 16u.

 

 

6 oktober: kampioenen in Cluedo.

Op deze dag is er iets zeer vreemd gebeurd… We hebben van Baantjer, Witse, Aspe en Commissaris Migraine een bericht gekregen. Ze vragen onze hulp in een moordzaak en een diefstal. De drukker van de nieuwe truitjes van FC de Kampioenen is gedood in Disneyland en de truitjes zijn gestolen. Volgens de inspecteur zou de verdachte een lid van FC de Kampioenen zijn. Wij gaan samen op zoek naar de dader. Activiteit van 14u tot 16u.

 

13 oktober: ouderactiviteit

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren we met de leidingsploeg een activiteit voor zowel de kinderen als hun ouders. Op de ouderactiviteit spelen ouders en kinderen met elkaar, tegen elkaar, werken ze samen en worden er nieuwe contacten gelegd. Voor ons als leiding is het een goed moment om aan de ouders onze werking te tonen door de ouders zelf te laten meespelen.

Achteraf kunnen ouder en kind genieten van een lekkere pannenkoek of een stukje taart. En kan er natuurlijk eens gepraat worden met de leiders of leidsters van jullie kind(eren). Kom dus zeker als gezin naar deze activiteit en neem je mama en/of papa mee. Activiteit van 14u tot 17u + gezellig bijpraten achteraf.

 

20 oktober: Egypte 332 v. Chr.

We hebben misschien de geschiedenis een beetje veranderd tijdens onze reis naar Egypte. Wel…we hebben misschien gezorgd voor de ondergang van Egypte… Goed nieuws is dat Ruben en Tim net op tijd zijn kunnen ontsnappen…slechte nieuws is dat er geen Egypte meer is. Piepers, we hebben dus al weer jullie hulp nodig. En die van jullie vriendjes, want breng zeker ook maar eens een vriendje mee (van de sportclub, muziekles, tekenschool, je neefjes,…) We kunnen alle hulp vandaag gebruiken. Activiteit van 14u tot 16u.

 

27 oktober: onderhoud aan de machine

Omdat we vorige week een hevige activiteit hebben gehad gaan we vandaag groot onderhoud doen van de machine. Helaas is dat grote mannen werk waarbij er zware dingen moeten getild worden, olie moet ververst worden en veel technisch werk aan te pas komt. Helaas voor de piepers dus geen activiteit. Sorry boys :(

 

3 november:  Schotland 212 v. Chr.

We zijn in een vreemd land aangekomen…de mannen dragen hier allemaal rokjes en hebben allemaal een rossige baard en haar. Nog vreemder is dat Tim ook een rossige baard heeft. Zou hij hier iets mee te maken hebben??? Activiteit van 14u tot 16u kom zo eng/ akelig mogelijk verkleed.

 

10 november: Is er wifi in Tahiti ?

We kennen Niels Destadsbader allemaal van bij FC. De Kampioenen, vanuit liefde voor muziek en veel andere programma’s. Maar wist je dat toen hij de quiz ‘Is er wifi in Tahiti?’ presenteerde, hij het idee eigenlijk van Ruben en Tim had gestolen. Ruben en Tim bedachten enkele jaren geleden op kamp namelijk de quiz ‘Is er wifi op deze Toiletti?’. Drie keer raden waar ze toen zaten… Activiteit van 14u tot 16u.

 

17 november: Tongeren 2050

De leiders zijn vandaag nergens te bespeuren… Wel zien we twee oude mannen op de KSA op ons wachten. Ze lijken heel fel op Ruben en Tim maar zien er heel oud uit. Zou het iets met het tijdreizen te maken hebben? Activiteit van 14u tot 16u.

 

24 november: Tongeren 2016

Wisten jullie dat in het jaar 2016 jullie pieperleiders toen samen ook leiding waren. Ze waren toen wel wat jonger. Ruben was toen 19 jaar en Tim 21 jaar. We nemen vandaag even een terugblik over hoe het leven toen was. Activiteit van 14u tot 16u.

 

1 december: verkopen

Omdat we op het einde van het jaar een hele leuke, super speciale activiteit willen doen met jullie, hebben we ook wat centjes nodig om dit te doen. Daarom gaan we vandaag in de stad en in de wijk verkopen. Wat we precies gaan verkopen blijft voor jullie een mysterie. Het enige wat jullie leiders goed kunnen verkopen, is onnozele praat. Maar daar gaan we weinig mee verdienen vrezen we. Activiteit van 14u tot 16u.

 

8 december: Sinterklaas komt op bezoek

De LAATSTE ACT van dit trimester :’( Maar gelukkig komt de Sint langs om ons allemaal op te beuren! Activiteit van 14u tot 17u. Hopelijk zijn jullie braaf geweest kinderen, anders krijgen jullie de roe. Maar jullie krijgen waarschijnlijk wel wat lekkers.

 

23 december: kerstactiviteit

Deze activiteit vindt plaats op een zondag, net voor kerstmis. Wat leuk toch. Nu we allemaal in de kerstsfeer zijn, is het tijd voor een leuke activiteit allemaal samen. Activiteit van 14u tot 17u.

 

Zo dat was het trimester alweer voor nu. Maar niet getreurd, het jaar zit er bijlange nog niet op.

Moesten jullie (de ouders) vragen hebben over de activiteiten, de werking van de piepers, of andere zaken in verband met de jeugdbeweging. Mogen jullie ons altijd contacteren op onderstaande nummers. Het contact mag zowel via sms als WhatsApp