Ouderactiviteit

Vorige zaterdag was het crisis op de lokalen. Onze hoofdleiding was vermoord en van de dader was geen spoor te vinden. Gelukkig was daar Björn Talentsky, de bekendste detective van Groenland, en zijn legio van superhelden om ons te helpen. Zij wisten ingrediënten te bemachtigen voor een drankje dat onze hoofdleiding terug tot leven kon wekken. Zij konden dit natuurlijk niet alleen en daarom hadden we de hulp van de leden en hun ouders ingeroepen. De opkomst was uitermate groot dus hielpen de hoofdleiding als geesten mee om met de groepjes mee te gaan. Om de ingrediënten te bemachtigen moesten 3 groepjes rondgaan in Tongeren op zoek naar de superhelden.

Eenmaal gevonden moesten ze daar aartsmoeilijke spelletjes spelen: Meerminman en Mosseljongen waren een paar onderdelen van hun onzichtbare bootmobiel kwijt en hadden onze hulp nodig. De ouders en kinderen moesten elkaar met seinvlaggen vertellen welk onderdeel ze moesten zoeken. Ook Batman en Catwoman zaten in de puree: ze geraakten niet over het plein van julianus omdat er daar landmijnen lagen. Daarom moesten onze leden samen met hun ouders met behulp van bakken aan de overkant geraken. Ook het mega tafelspel van mega Mindy en mega Toby was niet gemakkelijk maar net als 'Superman mag ik overvliegen?' met Superman en Wonderwoman lukte dat uiteindelijk ook. En het powerrangerparcour van de twee powerrangers konden de leden en hun ouders zonder veel moeite aan, net als het teambindingspel van Elsa en Zorro.

De superhelden dachten dat de ouders zich onwennig zouden voelen om spelletjes te spelen maar niks was minder waar: het kind in hen kwam terug naar boven en dankzij een sterk staaltje teamwork tussen de ouders en de leden konden alle groepjes de ingrediënten bemachtigen. Eenmaal terug op St-Jan konden we het drankje geven aan onze hoofdleiding en kon Björn Talentsky beginnen aan de zoektocht naar de moordenaar. We willen alle ouders en leden bedanken voor de grote opkomst op onze eerste ouderactiviteit, hopelijk tot volgend jaar!

De leiding

PS. Je kan de foto's van de ouderdag hieronder vinden!

 
Ouderactiviteit (20/02/2016)
Ban: 
Piepjongknapen
Jongknapen
Knapen
Jonghernieuwers
Roodkapjes
Kwiks
Jim
Sim
Herkim