Verslag

Carnaval

Vandaag was het weer een mooie stoet en wij waren het allermooiste! Met de mooie verkleedkleren en veeeeeel snoep was het een leuke dag.
Via deze link kunnen jullie de foto's bekijken die zijn gemaakt tijdens de stoet (hij werkt enkel als je hem kopieert en plakt):

https://www.flickr.com/photos/150483122@N06/albums/72157663559412617

Groetjes,
de leidingsploeg

Knutselen!

De zaterdag hadden de roodkapjes en de kwiks allebei knutselen. Dus vonden wij het een goed idee om deze activiteit samen te doen. Aangezien Sinterklaas in het land is mochten de leden tekeningen en brieven maken voor de Sint. Dit vonden ze natuurlijk leuk en vlogen de twee uur om. Het lokaal lag vol papieren, stiften, kleurtjes en verf. [Gezellige boel dus! Wij kijken uit naar volgende week, want dan komt de Sint écht langs ;-)

Groetjes, leiding van de roodkapjes en de kwiks!

Doki Fun Festival

Doki Fun Festival. Een initiatief van KSA Limburg. Voor alle KSA'ers onder de 12 jaar organiseren zij een 'speel- en doefestival'. Ze beloven ons een onvergetelijke dag boordevol plezier. En of het een onvergetelijke dag was! :)

Mega Bosspel

Wat een bosspel was me dat seg. We waren deze zaterdag niet alleen in het bos, nee nee...ook de Piepers, de Knapen en de mooie roodkapjesprinsessen. Samen waren we in totaal met 30 kinderen en 8 leiders en leidsters. we speelden eerst superleuk met z'n allen verstoppertje, iedereen werd gevonden (gelukkig maar). Ons verstoppertje was natuurlijk de beste opwarmer voor aan ons bosspel te beginnen. Elk van jullie kreeg een ballon rond je enkel. Deze moesten jullie zolang mogelijk bijhouden. dit verliep voor sommigen heel goed.

Ouderactiviteit

Vorige zaterdag was het crisis op de lokalen. Onze hoofdleiding was vermoord en van de dader was geen spoor te vinden. Gelukkig was daar Björn Talentsky, de bekendste detective van Groenland, en zijn legio van superhelden om ons te helpen. Zij wisten ingrediënten te bemachtigen voor een drankje dat onze hoofdleiding terug tot leven kon wekken. Zij konden dit natuurlijk niet alleen en daarom hadden we de hulp van de leden en hun ouders ingeroepen. De opkomst was uitermate groot dus hielpen de hoofdleiding als geesten mee om met de groepjes mee te gaan.

Kliederen en knutselen

De afgelopen twee activiteiten hebben we tijdens de knutselactiviteiten knallende outfits gemaakt om in rond te paraderen tijdens de fameuze carnavalstoet in Tongeren die deze zaterdag plaatsvindt.
4 uur goed gevuld met vrolijke gelach, leuke babbels, swingende muziek, liters verf en de allerbeste leden die wij ons als leiding kunnen wensen!

Tags: 

kerstactiviteit

De kerstman had een groot probleem, zijn hoofdelfjes pim en pom waren jaloers op de cadeautjes die de kinderen kregen en hebben alle pakjes gestolen en mee naar Tongeren genomen. De kerstman wist dat KSA sint-jan hem zeker zou helpen en vroeg onze hulp.
Door de hulp van sportelf, intellectuele elf, feestelf en knutselelf was iedereen opgeleid om een goede elf te zijn.

Sinterklaas activiteit

Dit weekend is de Sint bij ons langsgekomen!
Eerst hadden we de pieten gezien. Ze hadden een grap uitgehaald met de Sint, maar dat was een fout afgelopen. Ze hadden het snoep verstopt, maar konden het niet meer terugvinden. De Sint was natuurlijk heel kwaad. De pieten vroegen of wij hen konden helpen. Eerst waren we niet zo overtuigend want we waren stiekem wat boos op de pieten. Maar ze zeiden dat ze ons echt nodig hadden om het vertrouwen van de Sint terug te winnen. En zo gingen we samen met de pieten op pad.