Verslag

Carnaval

Vandaag was het weer een mooie stoet en wij waren het allermooiste! Met de mooie verkleedkleren en veeeeeel snoep was het een leuke dag.
Via deze link kunnen jullie de foto's bekijken die zijn gemaakt tijdens de stoet (hij werkt enkel als je hem kopieert en plakt):

https://www.flickr.com/photos/150483122@N06/albums/72157663559412617

Groetjes,
de leidingsploeg

De slimste jimmer

Deze zaterdag was het quiz, in plaats van de klassieke manier had de leiding besloten de slimste mens ter wereld te spelen. De jimmers waren verdeeld in drie teams die elke hun uiterste best hebben gedaan om te winnen. Na veel hersengekraak over naamvallen, k3 en Paul Mc Cartney heeft team Meffie gewonnen. Team Leona was hier niet mee akkoord en wou team Meffie opnieuw uitdagen voor het finalespel. Toch lukte het team Leona niet om van team Meffie te winnen.

Keukenprinsesjes aan het werk

Deze zaterdag zijn we aan de slag gegaan in de keuken. Op het menu stonden pizzaburgersen macaroni.

We begonnen met de pizzaburgers (misschien wel het lekkerste van de avond). Iedereen kreeg 3 boven- of onderkanten van een hamburger. Deze mochten we dan zelf samenstellen zoals we het het liefste hebben. Er was tomaat, paprika, ananas, hesp, salami en kaas: genoeg keuze dus. 10 minuutjes in de oven op 180° et voila! En of het smaakte!

Sporten

Hier is hij dan eindelijk: ons eerste verslag!! (ook al was het al de 5e activiteit haha)
Op 1 oktober hebben we de olympische jimspelen gedaan!
Ze moesten het tegen elkaar opnemen in verschillende categorieën: snelwandelen, vangbal, voetbal, honkbal, sprinten…
Nadat we allemaal vermoeid waren was het tijd voor de prijsuitreiking!
Op de derde plaats stond… Myrthe!
Op de tweede plaats stond… Sofie!
En op de allereerste plaats stond… Britt!!!
Toch moeten we er aan toevoegen dat jullie allemaal echt wel sportieve meisjes blijken te zijn :)

'Zen'-activiteit

Onze Jimmertjes (op enkele gelukzakken na dan) zijn hard aan het studeren voor hun examens en daarom dachten wij, als de lieve leiding die we zijn, jullie eens goed te laten ontspannen door middel van een heuse 'zen' activiteit.

Sfeerlichtjes, kaarsjes, wierook en zelfs ontspannende meditatiemuziek zorgden ervoor dat de lokalen van KSA Sint-Jan even omgetoverd waren tot een ware oase van rust. Ofja, als het van de Jimmers afhing, eerder een oase van gegiechel en gebabbel. De stille meditatiemomenten zorgden soms voor de nodige hilariteit tussen de meisjes.

Ouderactiviteit

Vorige zaterdag was het crisis op de lokalen. Onze hoofdleiding was vermoord en van de dader was geen spoor te vinden. Gelukkig was daar Björn Talentsky, de bekendste detective van Groenland, en zijn legio van superhelden om ons te helpen. Zij wisten ingrediënten te bemachtigen voor een drankje dat onze hoofdleiding terug tot leven kon wekken. Zij konden dit natuurlijk niet alleen en daarom hadden we de hulp van de leden en hun ouders ingeroepen. De opkomst was uitermate groot dus hielpen de hoofdleiding als geesten mee om met de groepjes mee te gaan.

Sinterklaas activiteit

Dit weekend is de Sint bij ons langsgekomen!
Eerst hadden we de pieten gezien. Ze hadden een grap uitgehaald met de Sint, maar dat was een fout afgelopen. Ze hadden het snoep verstopt, maar konden het niet meer terugvinden. De Sint was natuurlijk heel kwaad. De pieten vroegen of wij hen konden helpen. Eerst waren we niet zo overtuigend want we waren stiekem wat boos op de pieten. Maar ze zeiden dat ze ons echt nodig hadden om het vertrouwen van de Sint terug te winnen. En zo gingen we samen met de pieten op pad.