Verslag

Carnaval

Vandaag was het weer een mooie stoet en wij waren het allermooiste! Met de mooie verkleedkleren en veeeeeel snoep was het een leuke dag.
Via deze link kunnen jullie de foto's bekijken die zijn gemaakt tijdens de stoet (hij werkt enkel als je hem kopieert en plakt):

https://www.flickr.com/photos/150483122@N06/albums/72157663559412617

Groetjes,
de leidingsploeg

sporten met Bond , James Bond . 12/11/16

Wat een activiteit . We hebben voor het eerst een Wereld oorlog gespeeld samen met de Piepers. sommigen onder jullie waren niet zo handig met kaarten maar de vlag pikken kunnen ze wel . Deze gabbers zijn top soldaten . Ze hebben 74 punten kunnen maken maar helaas had het andere team ook 74 punten . Maar voor enthousiasme en groeps feeling winnen ze wel . En omdat jullie kanjers van soldaten waren kregen jullie effe rust om de speeltuin van de motto te ontdekken . Hopenlijk zien we deze soldaten volgende keer terug waar ze hun gok kwaliteiten moeten gebruiken .

Tags: 

Björn Vs Njorb

Alles leek een normale activiteit te worden, de leiding had speciaal Björn Talentski gevraagd om enkele Groenlandse spelletjes te komen spelen. Björn had speciaal zijn vrouw (Annafrit Mitmayö) achtergelaten met de kinderen Bicky en Sito. We gingen net starten aan de act, tot er een vreemde man (toevallig ook in een skipak) verscheen. Hij viel de kinderen aan en de jongknapenleiding. Toen zag hij Björn, zei een paar Groenlandse woorden en vertrok. Later zei Björn dat dit zijn kwaadaardige broer Njorb was.

Mega Bosspel

Wat een bosspel was me dat seg. We waren deze zaterdag niet alleen in het bos, nee nee...ook de Piepers, de Knapen en de mooie roodkapjesprinsessen. Samen waren we in totaal met 30 kinderen en 8 leiders en leidsters. we speelden eerst superleuk met z'n allen verstoppertje, iedereen werd gevonden (gelukkig maar). Ons verstoppertje was natuurlijk de beste opwarmer voor aan ons bosspel te beginnen. Elk van jullie kreeg een ballon rond je enkel. Deze moesten jullie zolang mogelijk bijhouden. dit verliep voor sommigen heel goed.

De dag van de liefde

Zo, het was weer eens die tijd van het jaar... De periode waarop alle verliefde mensen 1 keer in het jaar eens buiten mogen komen. De horror. Overal waren er blije gezichten te zien en kon je zelfs horen hoe mensen elkaar kusten. Nieuw dit jaar was dat de Jongknapen ook meededen met Valentijn. Zij wouden namelijk alle singles een hart onder de riem steken. En zo ver moesten ze zelfs niet zoeken om singles te vinden. Nee, Nee... hun leiding was namelijk allemaal single (tot groot spijt van de jongens zelf...of niet?).

Knutselen voor Carnaval

Het was weer eens die tijd van het jaar... exact 1 week voor carnaval begint iedereen binnen deze fijne jeugdbeweging zenuwachtig te knutselen voor carnaval. Iedereen behalve de jongknapen dan toch. Zij maakten er deze keer een rustige activiteit van. Op ons duizendste gemakje begonnen we aan het knutselen van onze legerhelmen. Dit deden we met een ballon en met behulp van krantenpapier en knutsellijm. Het resultaat hiervan moeten we nog afwachten natuurlijk. Na het maken van deze kunstwerken gingen we verder met het ontwerpen van onze eigen leger/camouflage t-shirts.

Tags: 

Pyjama-party

WAAAAW, wat een feestje was me dat seg. Ik ben er nu pas van bekomen. We kwamen met zijn allen aan in onze pyjama (dit was puik gedaan door onze jongknapen). Onwetend wat hen te wachten stond, werden onze lieve jongens naar het lokaal geleid. Dit lokaal was helemaal ingericht naar de wensen van een echte partyzone. Er stond een dj-installatie in de hoek, er was een tafel vol met frisdrank en chips. Om dan nog maar te zwijgen over de rest van de ruimte. We hadden een : Twister-mat, een 'Just Dance'-zone, er was een videogame hoek en natuurlijk ook een kussengevecht-arena.

Tags: 

Sinterklaas activiteit

Dit weekend is de Sint bij ons langsgekomen!
Eerst hadden we de pieten gezien. Ze hadden een grap uitgehaald met de Sint, maar dat was een fout afgelopen. Ze hadden het snoep verstopt, maar konden het niet meer terugvinden. De Sint was natuurlijk heel kwaad. De pieten vroegen of wij hen konden helpen. Eerst waren we niet zo overtuigend want we waren stiekem wat boos op de pieten. Maar ze zeiden dat ze ons echt nodig hadden om het vertrouwen van de Sint terug te winnen. En zo gingen we samen met de pieten op pad.