Joepie

Joepie

Expeditie Joepie 27

In het Maritiem Museum te Lissabon is bij de restauratie van één van de scheepswrakken een geheim luik in het schip ontdekt.
Daarin bevond zich kaartmateriaal en berekeningen waarvan geleerden vermoeden dat het leidt naar een geheime stad.

De onderzoekers willen een expeditie op de been brengen om die geheime stad te vinden.
Ze zoeken enthousiaste ontdekkingsreizigers om de zoektocht uit te voeren.

De geschriften en het kaartmateriaal bevatten een nummering zodat de expeditie in vier etappes kan verlopen.
Het vergt enige vaardigheid om de beschrijvingen te ontrafelen.
​Aangezien de 14-16-jarigen uit KSA in het verleden al bewezen hebben succesvol breinbrekende tochttechnieken te kunnen ontcijferen, vragen ze of wij hen kunnen motiveren om deel te nemen aan de expeditie.

 
Met KSA gaan we graag in op deze oproep en zullen we deze expeditie omdopen tot JOEPIE 27,
met als inzet de ontdekking van Stad X.

We organiseren de expeditie van 11 tot en met 14 april 2017.
 
 

Joepie? Què?

Om de twee jaar wordt deze vierdaagse staptocht op zoek naar stad X georganiseerd voor de 14-16 jarige KSA’ers uit het hele Vlaamse land. Beladen met potten en gamellen, slaapzakken, matjes en rugzakken stappen we ons de blaren op de voeten. We vertrekken met de trein naar een onbekende bestemming en vanaf daar ga je te voet verder. Aan de hand van tochttechnieken, spelletjes,… kom je telkens een stapje dichter bij de eindbestemming. Daar wacht een slotspektakel samen met de andere 3000 deelnemers. Over de eindmeet komen is echt KICKEN!

Joepie is zoveel meer dan gewoon wandelen naar een onbekende Stad X. Joepie is eigenlijk een beetje hemel en hel op aarde en tijdens deze vierdaagse word je ook constant tussen beide heen en weer geslingerd: geheimschriften ontcijferen tot je er horendol van wordt; in de modder ploeteren tot je erbij neervalt; die rugzak vervloeken tot op de maan…
Maar laat ons evenmin die heerlijke verwenbeurten in de slaapdorpen vergeten, de paaseitjes als ontbijt van onze nieuwe “mama”, het niet meer bijkomen van de zoveelste lachbui, het zonnetje op je smoel, de prachtige uitzichten en die welverdiende voldoening eens je in stad X bent aangekomen…
Sjo’ers, Simmers en Jonghernieuwers, TOT OP JOEPIE 27!